Türkler Tarih Sahnesine İmparatorluk Olarak Dönecek

ABD\’li ünlü stratejist, Stratfor\’un Başkanı George FRIEDMAN, Türkiye\’nin bölgesindeki gücünü artırmaya başladığını ve 2040 yılına kadar Osmanlı toprakları üzerinde yeniden hâkimiyet sağlayacağını söyledi..

Bu iddiayı ortaya atan kişi sıradan bir kişi olsaydı, bu gazetede elbette görüşlerine yer verilmeyecekti. Ama Türkiye\’nin yeniden imparatorluk kuracağını öngören bu kişi, ABD\’nin en önemli stratejik araştırma merkezlerinden biri olan Stratfor\’un başındaysa ve kişi ABD Savunma Bakanlığı\’na yakınlığı ile biliniyorsa söylediklerine biraz kulak kabartmak lazım. Ünlü stratejist George FRIEDMAN, 2040 yılına kadar Türkiye\’nin bölgesinde tek süper güç olacağını ve eski Osmanlı toprakları üzerinde yeniden söz sahibi olacağı öngörüsünde bulunuyor.

Türkiye Doğal Lider

\”Türkiye\’nin eski Osmanlı coğrafyasında kuracağı egemenliğin izlerini şimdiden görebilirsiniz\” diyen FRIEDMAN, \”Süreç zaten başladı. Eğer İslam coğrafyasına bakarsanız, Türkiye\’nin bu ülkelerdeki ağırlığının giderek arttığını görebilirsiniz. Bölgeyi domine etmeye başladı bile. Balkanlar\’da ise Arnavutluk ve hatta Sırbistanla ilişkileri gelişiyor. Kafkasya\’da ise Gürcistan ve Azerbaycan ile güçlü bir ittifak kurdu. Gelecekte olmasını öngördüğüm şeylerin şu anda gelişmekte olduğunu görüyorum\” diyor. FRIEDMAN\’a göre Türkiye doğası gereği lider bir ülke.

Bölgede Benzeriniz Yok

FRIEDMAN, \”Türkiye\’nin iki karakteristik özelliği var. Canlı bir ekonomiye ve çok güçlü orduya sahip. Dünyanın en büyük 17\’nci ekonomisine sahipsiniz. 2020\’ye kadar 10\’uncu sıraya çıkmanızı bekliyorum. Büyük bir orduya ve güçlü hava kuvvetlerine sahipsiniz. Coğrafik yapınız en önemli avantajınız. Kısacası, bölgesel güç olmak için gerekli her şey Türkiye\’de mevcut ve bölgede başka benzeriniz yok\” diyor.

Leave a Comment