4 İskender, 2 Diyet Kaşarlı Karadeniz Pidesi

Bugün de yine herzamanki gibi pür dikkat sağa sola bakınıp sunucunun ayarlarını kurcalamakla uğraşıyordum. Malum masa başınca çalışınca pek çevreden şundan bundan haberdar olamıyor insan. Anca gözleri kulakları ve toynakları dışarı çıkarınca bişiylerden haberdar oluyorsunuz.

Geçen gün de telefon çaldı. Yine mi problemli bir YAŞLI delikanlı arıyor diye düşünüp telefonu elime aldım. Telefonu açmamla birlikte adamın teki:

— Döürt dene iskiender istiyorum

diyiverdi. Oturduğum yerde hınk oldum kaldım. Memlekette ne ökküzler varmış da bi meraba demeden (Hadi merabayı geçtim, bi alo der insan di mi) küt diye adam 444 alo dilek hattını aramış gibi dört iskender söyleyebiliyor. Vay anasını diye düşünürken:

— Bi de ben istiyorum, 5 oldu…

diyiverdim. Telefonun diğer ucundaki şivesini tam kapamadığım (anladım aslında anlamasına da yazmak yemedi) adam da:

— Terbiyesiz!

diyerek telefonu suratıma kapadı.

Gülerek bu yazıyı yazmaya koyulduğum sırada ise telefon bir daha çaldı. Gülmekten kendimi alamayarak telefona alo diyebildim. Karşımda çok hoş sesli bir bayan (call center hatunlarından olsa gerek diyorum hala):

— 2 tane diyet karadeniz pidesi istiycem ama lütfen mümkün olduğunca diyet olsun.

dedi. Dakka 2 gol 2 diyeceksiniz ama ı ıh: 1-1 berabere kaldık. Gülme ve garipseme bulutları yerini sinsice bir gülümsemeye bıraktı. Numaramı nereden aldıklarını sorduğumda bana YemekSepeti \’nin reklam flyerlarında numaramın yazdığını söyledi. Bak seeen: yanlış numaradan hatun düşürmenin bu kadarı olabilir! 5 dakika kadar telefonda muhabbet ettikten sonra açlığına yenilen Melis iyi günler ve kolay gelsinler arasında telefonu kapattı.

Hayatta hep birşeyler başarmak için tetikte olmaya gerek yok hakkaten. 4 iskender, 2 de diyet kaşarlı karadeniz pidesi sonucunda herşey halloluyor. Misal telefon numaran bende Melisciğim. Bir akşam buluşalım da şu diyet pidelerin tadına ikimiz beraber bakalım güzelim, seni arayacağım.

Bu kadar yazdıktan sonra da hala düşünüyorum madem pide söylüyorsun, e niye diyet olsun diye kasıyorsun? E hadi kilo almiyim/vereyim istiyorsun, e o zaman niye karadeniz pidesi yiyorsun (salata ye etli falan). Sarışın mısın nesin bilmiyorum ama sesin kadar güzelsen bittik biz… 🙂

Leave a Comment