Vicdani Ret Mi?

Vicdani retçiler için çözüm aranıyor diye bir haber çıktı:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, \”Askerliğini yapanla yapmayan arasında eşitlik sağlanması için bir alternatif getireceğiz\” dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, vicdani retçilerle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi\’nin kararının ardından bir düzenleme yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vecdi Gönül, vicdani ret konusunda AİHM\’in düzenlemesine atıfta bulundu. Gönül, \”Biliyorsunuz dövizli askerlik konusunda da böyle yaptık. 38 yaşına kadar hakkı olduğu halde başvuru yapmayanlara daha fazla ödeme yapma zorunluluğu getirdik\” dedi.

Bakan Gönül, \”Burada da bir müeyyidelendirme yapmak zorundayız. Yani bir kamu hizmeti olabilir, başka birşey olabilir ama askerlik yapanla yapmayan arasındaki eşitliği sağlamak için düzenleme yapılacak, çalışmalar devam ediyor\” diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, vicdani retçi Osman Murat Ülke\’nin açtığı davayı geçtiğimiz Ocak ayında sonuçlandırmış, askerlik yapmak istemeyen bir kişiye zorla askerlik yaptırdığı gerekçesiyle, Türkiye\’yi mahkum etmişti. Mahkeme, bu konuda yeni bir yasal düzenleme gerektiğini kaydetmişti.

N\’aapsak n\’eetsek acaba?. Biraz sabredip duruma göre birşeyler yaparız..

Leave a Comment