Yazarlar

\"\"CIA işkence uçaklarının bizim memlekete şakır şakır girip çıktığının açıklandığı gün… Amerikalı kahveci Starbucks\’ın bizim memleketteki tuvaletlerine şifre koyduğu ortaya çıktı.

(Türkiye, Washington\’dan izin almadan işemeye bile gidemez diyorum, inanmıyorsunuz bana.)

Ve, hâlâ deniyor ki, yok efendim Yemen\’e vizesiz giriyoruz, vay efendim Suriye\’ye vizesiz giriyoruz filan… Kardeşim, sen önce Amerikalının kenefine vizesiz gir, ondan sonra konuş!

Neyse… Uluslararası mevzulara girmişken, hazır vize de istenmiyor, şu Tunus\’a bi girip çıkalım bari.

Tunus malum, yürrrü ense tıraşını göreyim ülkelerindendir. First lady eskiden kuafördü çünkü… Manikür pedikür, şimdi 7 milyar doları var iyi mi! Kaşımı aldırayım derken donunu kaptıran ahali, nihayet uyandı, ayaklandı. Kocası, halk kahramanıydı, 1.5 ton altınla kaçtı.

Tunus\’ta olan biten \”Acaba bizimkiler de uyanır mı\” diye, Cezayir, Fas, Mısır gibi \”böyle başa böyle tarak\” ülkeleri endişelendirdi haliyle… Çünkü, bu Tunus, algıda dünya sonuncusuydu.

Algıda derken, aman karıştırılmasın, dondurmadan bahsetmiyorum… Okuma, anlama, kavrama, sorgulama, akıl yürütme; algılama yani.

Bir araştırma yapılıyor bunun için, tüm dünyada, 2003\’ten beri Türkiye\’de de yapılıyor…Ele alınan ülkeden tesadüfen, sokaktan 5 bin kişi seçiliyor, olan biteni algılayıp algılayamadığı test ediliyor.

Finlandiya, Güney Kore, birinci… Kanada, Avustralya ikinciliği paylaşıyor. Almanya, İtalya, Fransa, Japonya gibi gelişmiş ülkeler en üst sıralarda…
Hatta, Yunanistan.

Tunus dünya sonuncusuydu.
Bi üstünde… Sondan ikinci?
Biz.

Valla size de zahmet verdim buralara kadar okutarak ama, uçak, espresso, tarak filan sayarken kendi yazdığımı kendim bile anlamadım doğrusu… N\’ooluyomuş yani, şeyedemedim.

Leave a Comment