Büyüklere Masallar

\"\"Karınca yıllarca dirsek çürütmüş, okumuş, çalışmış, namerde muhtaç olmamak için didinmiş, zor günlere hazırlık yapmaya gayret etmiş…
Ağustos böceği ise, yan gelip yatmış, elde avuçta ne varsa satmış, orman tarihinde görülmemiş borca girmiş, vur patlasın çal oynasın, harcamış.

E okumak, çalışmak zor tabii…
Başta ayı, ne kadar gergedan, suaygırı, bufalo varsa, ağustos böceğini örnek almış, hep beraber har vurup harman savurmuşlar, dolçe vita… Ve, kış gelmiş.

Sahte cennete kar yağmaya başlayınca, \”Ulan tufaya mı geldik\” diye mırın kırın başlamış ağaç kovuklarında… Ağustos böceği bakmış ki, karınca kıymete biniyor, basın toplantısı düzenlemiş, \”Etrafta o kadar fakir fukara varken, bu şerefsiz karıncaların karnı tok, sırtı pek, kamuoyunun vicdanına sunuyorum, garip gurebayı sömüren bi avuç elit bunlar\” demiş.

Yandaş çakallar, kıçı açıkta gezen şempanzelerin fotoğrafını basarak, \”Sizin giyecek donunuz yok, onlar sıcacık yuvalarında oturuyor, bu nasıl düzen?\” makaleleri döşenmişler… Papağanlar, orman televizyonuna çıkıp, ağustos böceği ne dediyse, tekrar etmişler… Tilki ise, derhal yardımlaşma derneği kurup, makarna-bulgur kırıntısı dağıtmak için bağış toplamaya başlamış… Koyunlar hislenip ağlamış, kazlarla tavuklarla beraber omuzlara almışlar tilkiyi.

Şak…
Karıncanın yuvası basılmış!

Yeraltında 6 metreye inen dehlizlerin krokileri yayınlanarak \”İşte derin yapılanma\” manşetleri atılmış.

Kazı çalışmalarında \”Ne oldum deme, ne olacağım de, sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince karıncalar balıkları\” şeklindeki örgütsel doküman ele geçirilmiş… Akbabalar derhal olay yerine üşüşüp \”İşte kanıtı, resmen istilaya hazırlanıyorlar\” demiş.

Karınca tutuklanmış.

Ağustos böceği, \”şark bülbülü\” rumuzuyla \”gizli tanık\” olmuş… Karıncanın aslana suikast planı tertiplediğini, kuş ve domuz gribinin onun başının altından çıktığını, keneleri örgütlediğini, ayrıca, yuvasında yapılan aramada tavşanla zürafanın porno kasedinin ele geçirildiğini iddia etmiş… Telekulak olarak görevlendirilen baykuş, doğrulamış… Fil bile inanmış.

Karıncanın yakınları, Avrupa Hayvan Hakları Mahkemesi adına bilirkişi olarak duruşmaları izlemeye gelen La Fontaine\’e \”Senin gibi bilirkişinin taaa\” diye tepki göstermişler… Ancak, La Fontaine \”Saçmalamayın kardeşim, ben böyle bi rapor yazmadım, yazmadığım şeyleri yazmışım gibi eklemişler\” deyince, La Fontaine\’in raporuna \”sehven\” montaj yapıldığı ortaya çıkmış.

O sırada söz isteyen karga, ağzındaki peyniri düşürmüş gibi göstermek suretiyle, küçük düşürüldüğünü öne sürerek şikâyetçi olmuş. Tilki alkışlamış…
La Fontaine gözaltına alınmış.

Ağustos böceği Nuh\’un gemisiyle dünya turuna çıkarken, sarı öküz karşılamış cezaevi kapısında karıncayı… \”Anlattık o kadar, angus gibi dinlediniz, vermeyecektiniz beni\” demiş.

Leave a Comment