Allah Razı Olsun

Bu garip söz ülkemizdeki yeni sıkmabaş patlamasının ardından, sokak aralarında duymaya başladığım bir söz, bir türlü alışamadığım ilginç bir teşekkür yöntemi.

Geçen gün kitapçıda ilginç bir görüntü gördüm. Boynundan altı gayet modern, okumuş ve eğitimli bir insan portresi çiziyor. Yüzünde de gayet normal bir eğitimli, okumuş ve bilgili gözüken bir görünüm vardı. Ama bütün bunların aksine, kafa sanki daha 1 saat kadar önce sıkılmış gibi komik duruyordu. Hayır madem okuyorsun, aydınlık ve eğitimli gibi bir yüzü vardı kızın, ne diye örtünüyorsun; madem örtünüyorsun, o zaman ne demeye okuyorsun demek geldi içimden. Yanından geçerken her zamanki öngörülemez \”iğğğğ brrrrrr\” sesimi çıkarttım.

Anıt Kabir \’de Türk bayrağı sallayan sıkmabaşı hatırladım bir anda. Lütfen bu gibi konularda dikkat edin, dikkatli olun. Bilmeyenleri eğitin, doğruları öğretin. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır (bari sorun, hiç değilse yardımcı olayım).

Fakat ilginçtir, şöyle komik bir tepki aldım:

Sanane kardeşim kim ne için örtünüyor kim nasıl yaşıyorsa. Sana bu hakkı kim veriyor insanlara sıkmabaş diyorsun. Demek ki senin gözünde bu vatan uğruna evlatlarını şehit veren analara da ayrı, ayrı bu tabiri kullanıyorsun.
Hem hala aklım almıyor dine, başörtürtüsüne bu kadar karşısınız. Niye hala şehit kelimesi kullanılıyor. Yazık, çok yazık.

Sayın arkadaş, güneş ve gerçekler balçıkla sıvanamaz. Yaşadığım toplumu tehdit edecek seviyelere ulaşmaya başlayan değişikliklere karşı, kusura bakma ama, \”sanane kardeşim\” gibi bir sözün söylenmesini şanssızlık olarak bile değerlendiremiyorum. Bana bu hakkı, özgürlüğüme ve göz zevkime dikilen kem gözlere tepkim olarak söylüyorum. Vatan dediğin o toprak uğuruna o sıkmabaşlar zaten şehit mehit vermiyorlar. Annanelerimizin taktığı başörtüsü ile sıkmabaşlar arasındaki farkı bilmediğini varsayıyor, aradaki felakete varan uçurumlu farkı bir an önce öğrenmeni temenni ediyorum; çünkü o tabirinin neler için kullanıldığını bilmeyen artık pek kalmadı. Tarikatların gölgesinde kalma raddesine gelen bir toplum içerisinde yaşıyoruz veya yaşamak istiyoruz veya yaşamaya zorlanıyoruz (tabi şayet yaşamak gerekiyorsa). Ben du durumda, yurdunu seven tüm Türk insanlarının da yapacağı gibi, sesimi bir güzel çıkarırım arkadaş. Kimse yok özgürlüklerdi, yok hak idi hukuk idi, ık idi mık idi falan diyemez.

Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır! ~ Plato
Tarihimizi okuyunuz görürsünüz ki, milleti mahveden fenalıklar hep din kisvesi altındaki kötülüklerden gelmiştir. ~ Mustafa Kemal ATATÜRK @ 1923

Leave a Comment