Seçim Sonuçları Neli

Elektronik posta ile gelen ve diğer alıntıladığım yazılar gibi noktasından virgülüne kadar katıldığım bir yazıyı aktarıyorum:

Profesyönel satışçı olmadan önce 7 yıl bilgisayar programcılığı yaptım. Bu dönemde öğrendiğim en önemli kavram şudur; sanal ortam literatüründe imkansız benzeri bir kavram asla yoktur. Bir bilgisayar programcısının yaptığı engelleme, şifreleme benzeri olağan üstü olan bir güvenlik yazılımı, diğer bir programcı tarafından rahatça kırılabilir, kilitleri açılabilir, verileri değiştirilebilir. Bir atasözü vardır hani el elden üstündür der. Bu söz sanal ortam için çok uygundur. Bir programcı çözemez ise baksa bir programcı mutlaka çözer istenen problemi.

Son genel seçim sonuçlarının hiçbir zaman hilesiz, normal sonuçlar olduğuna inanmadım. Yıllardır tek parti hükümeti görmemiş ülkemizde, milyonlarca insanin meydanlarda toplanarak tepki gösterdiği bir partinin böylesine büyük bir oy farkı ile iktidara gelmiş olması mümkün olamazdı.

Bu konuda, açıklayıcı olduğunu düşündüğüm bir alıntı gönderisi aldım ve sizlerle de paylaşmak istedim:

22 Temmuz Seçimlerinin Sonuçları Bilgisayarda Nasıl Değiştirildi…

22 Temmuz sonuçlarını AKP\’nin ve Erdoğan\’ın kendisi de beklemiyordu çünkü bu seçim sonuçlarını değiştirme sahtekarlığı onlardan habersiz yapıldı, sadece halk ve AKP bu seçim sonucuna Tarhan Erdem\’in sözde anket sonuçlarıyla psikolojik olarak hazırlandı.

Türkiye genelinde Türkiye toplamının %25 oyları seçimin bitmesinin ilk bir saatinde merkez bilgisayarı üzerinden tamamen AKP\’ye aktarıldı ve AKP seçime %25 oyla başlarken diğerleri sıfır oyla başladı ve sonra normal dağılıma bırakıldı.

Bu yüzden AKP\’nin gerçek oyları %47 değil %22-%28 arasındadır. Bunun en büyük kanıtı da benim ve birkaç arkadaşımın incelediği tüm YSK sonuçlarında hiçbir sandıkta AKP oyunun %25 altına düşmemesidir.

Yani Türkiye\’nin her sandık bölgesinde dört kişiden en az birinin AKP\’ye oy vermesi mümkün müdür? Özellikle Çankaya\’da, Alsancak\’ta ve diğer tüm Atatürkçü ve milliyetçi sandık bölgelerinde ve şehirlerinde, kasabalarında, semtlerinde, köylerinde. HAYIR, mantık olarak kesinlikle mümkün değildir.

Seçimden emperyalist güçlerin istediği sonuçlar cıktı, Türkiye\’nin verdiği oylar değil!

Seçim Sonuçları Nasıl Değiştirildi?

Seçim sonuçlarının hızlı bir şekilde duyurulmuş olması 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarına gölge düşürmek için yeterli mi? Ya da YSK\’nın bu seçime kimsi bir bilgisayar sistemi ile girmiş olması? Bizce yeterli. Özellikle gizli servislerin dünyada birçok seçime müdahale ettiği gerçeğini göz önüne alırsak ve bazı güçlere göre bazı ülkelerin kaderini insanlarının demokrasi kandırmacası altında attıkları oylarının seçim sonucunu haklı olarak değiştirebilmesinden haksız olarak değiştirmek daha akıllıca ve daha önemli ise ve o ülke diğer büyük bir ülkenin planlarının bas aktörü olarak yaralıyorsa sadece ve sadece bu nedenden dolayı bile yeterlidir.

İşte biz yukarıda saydığımız bu olasılıkları inceleyip şu sonuca vardık. Gizli servislerin seçimleri etkilemeleri 1948 İtalya seçimleriyle başladı, daha sonra Türkiye\’de 1954 yılında Menderes\’le devam etti ve birçok ülkede yapılan ve yapılmaya çalışılanlardan sonra bugünlere gelindi. Buğun seçimlerin sonuçlarını değiştirmek bilgisayar ortamında daha kolaydır. Türkiye\’deki seçimde hilenin nasıl yapıldığını su anda son aşamasında inceledik ve seçim gecesinde tahmin ettiğimiz gibi hile yapıldığı olasılığı çok yüksektir ve bazılarının dışında bu müdahale yapılırken kimsenin ruhu da ne yazık ki duymadı, hatta AKP\’liler de hilenin nasıl olduğunu bilmedikleri için seçimde başarılı olduklarını zannettiler.

Şu anda seçim sandık sonuçlarının çoğunluğunu tek tek kontrol ettik ve yüzdelerini dikkatle inceledik, bulgular tam tahmin ettiğimiz gibi, sonuçlar bilgisayarda saat 5:30\’da ilk seçim soncularının gelmeye başladığı zaman il il değiştirildi, AKP seçime %25 fazla oyla başladı, elimizde tüm sandık sonuçlarının imzalı belgeleri olsa yapılan hile hemen görülebilir.

Şu ana kadar gördüğümüz durum AKP\’nin hiçbir sandıkta %25 altına düşmemesidir. Her sandıktan en az %25 AKP\’ye oy çıkması mümkün müdür? Hayır çünkü çok partili demokrasilerde her bölgeden aynı şekilde oy çıkması matematiksel olarak milyonda bir olasılıktır ve mantıksal olarak mümkün değildir. Peki bu %25\’e tekabül eden yaklaşık 7-8 milyon oy nereden ortaya çıkmıştır? Nüfus kütükleriyle seçmen kütükleri arasındaki 7 milyon farktan mı; yani muhalefet oylarının bir kimsinin yok edilmesinden mi? Yoksa diğer partilerin oylarının seçimin ilk bir saatinde sıfırlanıp AKP\’ye aktarılması ve seçimin diğer partiler %0 ile baslarken AKP\’nin %25 ile başlaması mı? Her ikisi de mümkün. Fakat bir gerçek var ki kesinlikle gözerdi edilemez. Seçimin ilerleyen saatlerinde oyları düsen bir partinin (AKP) %25 ile başlayıp seçimi kaybetmesi imkansızdır. İşte hile de buradadır!

Hilenin şekli: Bizim basından beri tahmin ettiğimiz bu şekil sandık seçim sonuçlarıyla bu iddiamızı tamamen güçlendirdi.

Seçim sonuçları YSK merkez bilgisayarından, Cihan (Fetullah\’ın) haber ajansı akşam 6\’dan sonra ilk seçim sonuçlarını açıklamadan önce, ilk seçim sonuçlarının gelmeye başladığı saat 5:30 civarında 15-20 dakika bir görevli tarafından değiştirildi veya hacı edildi ve AKP %25 oyla seçim yarısına başlarken diğerleri de %0 oyla başladı ve saat 6:00-6:30 arası o ana kadar alınan sonuçların Türkiye\’nin %50\’si olduğu ilan edildi, bu ayarlamadan sonra AKP\’nin oyları düşse de diğerlerinin yükselse de AKP\’nin seçimi kaybetme ihtimali yoktu ve plan AKP\’nin en az 367 milletvekili çıkaracak kadar yani Türkiye\’nin en az %50 oyunu alabilecek şekilde yapıldı, oysa ki ileriki saatlerde sonuçlar açıklandığından müdahale yapılamadı ve bu yüzden AKP\’nin oyları düşmeye ve CHP, MHP\’nin oyları yükselmeye başladı, GP ve DP\’nin oyları da sıfırdan başladığından oyları yükselse bile %10 barajını aşma olanakları yoktu. Mantıki ve matematiksel olarak seçim sonuçlarında ilk bir saatte Türkiye\’nin %50 oyunu almayı basarmış bir parti diğer yüzde ellilik oylar da okunduktan sonra daha da yükselmesi gerekmektedir. Fakat öyle olmadı, merkez bilgisayarı sonuçlarına ilk bir saatte müdahale seçimin sonucunu AKP lehine tamamen değiştirdi. Dikkat ettiyseniz web sitesindeki seçim sonuçlarındaki pdf dosyalı dokümanlar excel veya access programından çıkma, yani ana dokümanda yapacağınız bir değişiklik otomatikman diğer tüm il ve sandık sonuçlarını değiştirebilir, sandık seçim sonuçları fotokopi (scan) yoluyla pdf dosyası yapılmamış bu da şüphelerimizi tamamen doğruluyor. Bakınız İzmir\’de AKP\’nin CHP ile aynı sayıda oy alıp 5 er milletvekili çıkarmaları olanaksızdı fakat ilk bir saatte müdahaleden dolayı AKP\’nin (%25 + gerçek değer) olarak değiştirilen oyları müdahale sonrası normal oyların gelmesiyle %30\’a kadar geriledi. Yani tüm Türkiye sonuçlarına müdahale olmasa AKP\’nin gerçek oyları gerçekte %22+%6 veya %8=%28 veya %30 civarında olacaktı.

CHP ve MHP ve diğer partilerin oyları gerçekte ortalamada bir buçuk katlarına yakındı. CHP özellikle İzmir\’de 1 milyon seçmen üzerinden oyların %60\’ını alıp 5 milletvekili yerine 8-9 milletvekili çıkaracaktı ve AKP\’nin İzmir\’deki toplam oy oranı %13 olarak çıkacaktı.

Aynı oranı Türkiye\’ye uygularsak AKP\’nin gerçek milletvekili şayisi 190, CHP\’nin 190 ve MHP\’nin ise 150 olacaktı.

Artık eskisi gibi sandıklarda hile yapmaya gerek yok, basit bir bilgisayar müdahalesi bir ülkenin kaderini işte böyle çizebiliyor.

Bu konuda tek izlenecek yol; Anayasa mahkemesinin huzurunda tüm imzaları kontrol edilmiş sandık seçmen kağıtlarındaki seçmen sayılarının ve sandık seçim sonuçlarının YSK elektronik kayıtlarıyla tek tek karşılaştırılmasıdır.

YSK bunu yapabilir fakat yapmıyor (hatta sandık dokümanlarının aralarından 100 adedini seçip fotokopi yoluyla ellerindeki elektronik dokümanlarla birlikte web sitelerine koyabilir ve karsılaştırma bu şekilde yapılabilir fakat bunu yapmıyorlar ve sandık sonuçlarını elektronik dokuman halinde web sitesine koyuyorlar, koymaları gereken fotokopi dosyası (pdf) halinde imzalarla birlikte gerçek sandık dokümanlarıdır elektronik dokumanlar değil),

Endişelendiğimiz nokta yakında birileri bu işin üzerine gidebilir ve gerçek ortaya çıkar diye merkeze getirilen sandık resmi belgelerini elektronik kopyaları var mazeretiyle imha yoluna bile gidebilir…

Bu e-postayı lütfen ulaştırabileceğiniz en fazla kişiye iletin edin… Bir şeyler yapılmalı ve bir yerden başlanmalı çok geç olmadan…

LÜTFEN…

  1. Ben kamuoyu araştırmaları ve reklam uzmanıyım. Kendime ait bir araştırma ve danışmanlık şirketim var ve bu sayede tüm türkiye de halkla birebir temas kurma seçim analizleri yapma sorunları ve sıkıntılarını dinleme imkanım oluyor. Yukarıda yazılanların tümü kocaman bir yalan. İdeolojiniz ne olursa olsun, ortada bir akp gerçeği var ve bunu kabullenmek zorundasınız. Bu tür saçma komplo teorileri kurmak yerine daha iyi nasıl hizmet verebilir ve kaybettiğimiz güveni yeniden nasıl tesis ederiz sorusunun cevabını bulmak adına hamleler, çalışmalar yapıp performanısınızı bu yönde arttırmalısınız. Yine ve yeniden aynı hataya düşüyorsunuz. Maalesef…

  2. Sayın Hero,

    Düşünemediğiniz için gerçekten üzüldüm. Yanlı ve taraflı yorum yapıyor, karşı tarafı dinlemiyorsunuz bile. Beyin süzgecinizi kullanarak bkz: http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=987405 . Bu haber de mi yalan şimdi? Kütahya il merkez ilçesi ve diğer tüm ilçelerindeki oy oranlarını lütfen karşılaştırın. Ancak cetvel ile böyle bir düzeltme yapılabilir.. %18 CHP %38 AKP… Silme oylar bu şekilde idi (rakamlarda hatam yoktur umarım)…

Leave a Comment