\”TSK\’ya Suikast\”ın Perde Arkası

O MÜHÜRLÜ ODALARDA NE VAR?

\"\"Savcılar tarafından eski adı Özel Harp Dairesi olan Sefeberlik Tetkik Kurulu\’nda dün gece yapılan aramada girilemeyen mühüdlü 5 odada neler olduğunu ASKERHABER açıklıyor.

Çelik Çelikyaman yazıyor… Öncelikle şunu söyleyelim ki, o odalarda beklenildiği gibi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç veya başka siyasilere düzenlenecek suikastlerin planları yok. Böyle bir beklenti içerisinde olanlar için üzgünüz.

Peki o odalarda ne var?

Öncelikle mühür denildiği zaman seçim sandıklarındaki mum mühürler gelmesin aklınıza. Daha teknolojik önlemlere sahip o odalar. Özel kartlarla ve şifrelerle, taş çatlasın 2, 3 personelin girebildiği odalardan bahsediyoruz.

Gelelim odaların içine… O mühürlü odalarda Gayrı Nizami Harp sırasında kimlerin ne görev alacağı ve ülkenin bir işgalden nasıl kurtarılacağının planları yer alıyor.

Ve bu planlar gelişen teknoloji ile birlikte kağıt üzerinde tutulduğu gibi bilgisayar ortamında da yedekleniyor.

Bu planlar nedir?

Örneğin Amerika (Olmaz demeyin. Dünyanın bin türlü hali var) veya Rusya Türkiye\’ye işgal etti. İşte o andan itibaren Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları\’ndan tutun Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarına kadar ülkenin devamı için sağ kalması gereken tüm isimlerin kimler tarafından hangi araçlarla hangi yollardan nereye kaçıralacağına kadar tüm bilgiler net bir şekilde yer alıyor.

Bunun yanısıra, ülkenin önde gelen kanaat önderlerinden, basın patronlraından işadamlarına kadar herkesin üstlenmesi gereken görevler belirtiliyor.

Tabi bu görevlerden bu isimlerin şu an için haber yok.

Olası bir işgal durumunda görevler tek tek tebliğ ediliyor ve ülkenin top yekün harekete geçirilmesi sağlanıyor. Tabi bu planlar belli aralıklarla ve ülkenini gidişatına göre değiştiriliyor.

Örneğin 10 sene önce çok önemli olan fakat bugün esamesi okunmayan bir basın patronuna ya listede daha az etkin bir görev veriliyor ya da görmezden geliniyor.

Bu planlarda ayrıca ülkenin hangi noktalarında gayri nizami harp için ne kadar silah saklandığı, hangi binaların hastane veya cephanelik olarak kullanılacağı, savaş uçaklarının hangi yollara iniş yapabileceğine kadar bütün bilgiler yer alıyor.

Bu odalar NATO için de çok önemli. Seferberlik Tetkik Kurulu için NATO\’nun Türkiye\’deki en önem verdiği kurumlardan birisi diyebiliriz.

Çünkü olası bir gayri nizami harp sırasında, Türkiye NATO üyesi olduğu için müttefik ülkelerle de isterse işbirliğine gidebilir.

Peki savcılar bu odaya neden girmek istiyorlar?

Buradaki karşımıza burada iki yol çıkıyor.

Birincisi savcılar gerçekten de bu odalarda suikast planları olduğuna inanıyor.

İkincisi hükümet Türkiye\’nin eksenini değiştirmeye çalışıyor.

Yani, Türkiye\’nin AB ve Amerika eksenli politikasını Rusya ve İran merkezli hala getirmeye çalışıyor.

Bunun için de o odalardaki bilgiler son derece önemli.

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ\’un yaptığı 3 saatlik görüşmenin ardından bu geceki aramaların gelmesi ilgi çekici.

Şu an orada olanları tam olarak bilemiyoruz ama aramaların gece yapılması bir soru işareti oluşturmakla beraber, ülkemizin geleceği için hayırlı olmasını dilemekten başka çaremiz yok gibi.

Merak edenler için gayri nizami harbin geniş açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

Leave a Comment