\”TSK\’ya Suikast\”ın Perde Arkası

Türk Ordusu\’nun Direncini Kırmak İçin Uygulanan ABD Operasyonu

Amerika\’nın öncelikli hedefi, Irak\’ın Kuzeyindeki kukla devletin Türkiye tarafından resmen tanınmasıydı. Ardından da Türkiye\’nin Doğusu ve Güneydoğusunda etnik temelde yeni bir devlet yapılanmasını kabul ettirmekti. Bu isteklerin yerine getirilmesi için Türkiye\’de, adına \”Endenozya modeli\” denen bir Amerikan operasyonu uygulandı. Doğu Timor\’un Endonezya\’dan koparılması için uygulanan bu model, bakalım Türkiye\’de nasıl uygulandı?

Doğu Timor, 2000 yılında Endonezya\’dan koparak bağımsızlığını ilan etti. Bu süreç içinde, adına \”Endenozya modeli\” denen bir Amerikan Operasyonu uygulandı. Bu \” Model\” şu şekilde cereyan etti: ABD, Doğu Timor adalarını Endonezya\’dan koparmadan önce bu ülkenin Ordusuna karşı büyük bir yıpratma kampanyası yürüttü. Geçmişte ABD\’nin Endonezya Özel Kuvvetleri\’ne yatırdığı çeşitli operasyonlar, bire bin katılarak açıklandı ve Ordu\’nun direnci kırıldı. Bütün bu gelişmelerin arkasından Doğu Timor\’un Endonezya\’dan koparılması kolaylaştı.

İşte bu model 2001 yılından itibaren Türkiye\’de uygulamaya kondu. Amerika\’nın öncelikli hedefi, Irak\’ın Kuzeyindeki kukla devletin Türkiye tarafından resmen tanınmasıydı. Ardından da Türkiye\’nin Doğusu ve Güneydoğusunda etnik temelde yeni bir devlet yapılanmasını kabul ettirmekti.

1 Nisan 2001 tarihli Aydınlık, yapılanı önceden yazarak zihinleri açmıştı. Süreç, Aydınlık\’ı doğruladı. Ergenekon tertibi, Türkiye\’nin Irak\’ta ABD politikalarına direnmesini bertaraf etmek için uygulandı.

Ecevit Hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD\’ye karşı plan geliştirmişti. Türkiye, Irak\’ın kuzeyinde bir güvenlik kuşağı oluşturmak için harekete geçti. Özel Kuvvetler Komutanlığı\’nın bu aşamadaki rolü oldukça belirleyiciydi. Özel Kuvvetler, Türk Ordusu\’nun Kuzey Irak cephesindeki gücü olarak ABD ile karşı karşıya geldi ve ABD tehdidine karşı uyanışın Ordu\’daki öncüsü oldu. Amerika\’nın, Özel Kuvvetler Komutanlığı\’ndan duyduğu rahatsızlık, Kuzey Irak\’ta Özel Kuvvetler mensubu 10 subayımızın kafasına çuval geçirilmesi olayında görüldüğü gibi düşmanca eylemlere kadar vardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri\’nin en önemli birliği olan bu kuvvet, artık Amerika\’nın hedef tahtasındaki en önemli kurumdu. Nitekim Ergenekon tertibinin en önemli hedeflerinden biri de Özel Kuvvetler Komutanlığı ve burada çalışan, aynı zamanda kahramanlığıyla öne çıkan subaylarımızdı. Ergenekon operasyonlarını, Özel Kuvvetler Komutanlığı\’na karşı yürütülen tertipler zinciri izledi. Bu zincirin son halkası da, Bülent Arınç\’a suikast uydurmasıyla yapılıyor. Amerika böylece Özel Kuvvetler Komutanlığı\’na karşı yürüttüğü operasyonları bir üst aşamaya çıkarmış oldu.

Leave a Comment