\”TSK\’ya Suikast\”ın Perde Arkası

\"\"Kamer Genç\’ten suikast iddiası

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç\’a yönelik suikast iddialarını değerlendirirken, bunun AKP iktidarı tarafından düzenlenen bir tezgah olduğunu, bu gelişmelerin Fethullah Gülen\’e bildirildiğini öne sürdü.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis\’te düzenlediği basın toplantısında, Arınç\’a yönelik suikast iddialarının Meclis\’te araştırılması çağrısında bulunarak, konu ile ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması gerektiğini söyledi. Genç, suikastla ilgili gelişmelerde kuşku duyduğunu ifade ederek, bunun bir tezgah olduğunu savunarak, \”AKP kendini acındırmayı alışkanlık haline getirmeye başladı. TSK\’nin sır saklayan bölümlerine iniliyor. Bu bilgiler de Fethullah Gülen\’e ulaştırılıyor\” dedi. Türkiye\’nin günlerdir suikast iddialarıyla uğraştığını kaydeden Genç, kamuoyunun aslı astarı olmayan dedikodularla oyalanma çalıştırıldığını savundu.

Genç, Başbakan Erdoğan\’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı\’na sunduğu soru önergesinde de, \”TSK tarafından Bülent Arınç\’a bir suikast düzenlendiğine ilişkin bir emare var mıdır?\” diye sordu. Genç, şu soruları gündeme taşıdı: \”Başbakan olarak emrinizde olan TSK da gerekli denetimleri yaparak, gerekli her türlü bilgileri edinme yetkisine sahip iken bu yola başvurulmadan, işin içine yargıyı sokarak, polis ve askeri karşı karşıya getirerek ve hatta Bülent Arınç\’a TSK\’nin suikast yapacağı görüşlerine güç katan bu uygulamayı izah edebilir misiniz, Arınç\’a karşı bir suikast düşünce ve eylemi olmadığı anlaşıldığında adı geçeni görevden almayı düşünüyor musunuz?\”

Leave a Comment