\”TSK\’ya Suikast\”ın Perde Arkası

\"\"YURT SAVUNMASI BALTALANIYOR

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı\’nda yapılan arama ne anlama geliyor? Aramayla Türkiye\’nin bağımsızlığı ve güvenliği için hayati öneme sahip bir çok sır açığa çıkartıldı. Türk Ordusu, 1992\’den itibaren, ABD\’nin kontrgerilla konsepti yerine emperyalizme karşı vatan savunması anlamına gelen \”Özel Savaş\” konseptine geçmeye başladı. Aydınlık, 8 Haziran 2008 tarihli kapak haberinde bu değişikliği incelemişti. Haberde Genelkurmay\’ın halka dayanan vatanı savunma planı ve bu plana yönelik saldırlar inceleniyordu. İşte son baskınlarda ortaya çıkan bir sonuç da bu: Türk Ordusu\’nun olası bir işgale karşı direnişi kırılmak isteniyor.

Son baskınlarla, işgal durumunda Türk Ordusu\’nun direniş sırlarının düşmanın eline geçme tehlikesi belirdi. Aramalarda elden geçirilen belgeler, Türkiye\’nin devlet sırrı niteliğindeki en temel vatan savunma planları.

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı\’nda yapılan arama, Türk Ordusu\’nun 1992 yılında başlattığı vatan savunması planına karşı bir saldırı niteliği taşıyor.

1992\’de başlayan süreçle Özel Harp Dairesi, yapısı ve çalışma tarzı değiştirilerek Özel Kuvvetler Komutanlığı\’na dönüştürülmüştü. Bu değişiklik, ABD merkezli kontrgerilla planından, Türkiye merkezli vatan savunmasına dayalı özel savaşa geçiş şeklinde gerçekleşti.

YIL 2008 \”ÖZEL SAVAŞTA TARİHİ HAZIRLIK\”

Bu süreçte en dikkat çekici değişiklik, Aydınlık dergisinin 8 Haziran 2008 tarihli sayısında kapaktan \”Özel savaşta tarihi hazırlık\” başlığıyla duyuruldu. Genelkurmay\’ın yaptığı bu tarihi değişikliğe göre, gayrinizami harp tanımına \”Düşmanın fiziki, ekonomik, psikolojik, siyasi vb. işgallerine maruz kalmış bir bölgede işgali ortaya çıkarmak, engellemek ve karşı tedbirleri uygulamak\” ibareleri eklendi. Bir diğer önemli değişiklik, Türkiye genelinde 14 yerde bulunan Seferberlik Bölge Başkanlıklarının sayısının 2010\’a kadar kademeli olarak 24\’e çıkarılmasıydı.

Haberde dikkat çeken bir başka nokta, Türkiye\’nin işgaline karşı önceden hazırlık yapılmasıydı. Bu amaçla, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt imzalı bir kart, önceden belirlenmiş sivil şahıslara okutuluyordu. Bu kartın en dikkat çekici bölümü şöyleydi:

\”Vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin varlığına karşı vuku bulacak bir düşman tecavüzü halinde, silahlı kuvvetlerimizle birlikte yürütülecek harekatta gizli mücadele usulleri ile barıştan itibaren bazı çalışmalar ve gizli hazırlıklar yapılmaktadır.\”

Aydınlık\’ın haberinde \”ABD\’nin kontrgerilla konsepti\” ile \”Vatan savunması için halka dayanan özel savaş\” madde madde karşılaştırılıyordu. Aydınlık dergisinin 2008\’de kapak yaptığı bu süreç 1992\’de başlatılmıştı. Bu yıllar aynı zamanda Amerika tarafından Özel Kuvvetler Komutanlığı ve bağlı kurumları hedef alan yoğun bir psikolojik savaşın da başlatıldığı yıllar. Peki Türkiye kime karşı hazırlanıyordu? Bu sorunun yanıtı da 2002 yılında Amerika\’nın Nevada çölünde yaptığı bir tatbikatta bulunuyor. Amerikan ordusunun 24 Temmuz 2002\’de yaptığı \”Binyılın meydan okuması 2002\” tatbikatının hedefi doğrudan Türkiye\’ydi. İngilizce adıyla \”Millenium Challenge\” tatbikatıyla aslında Türkiye\’nin işgalinin planlanıyordu. Amerika, bu düşmanını o kadar önemsiyordu ki, tatbikata 13 bin 500 asker katılmıştı. Amerikan Kongre kayıtlarında tarihin en büyük tatbikatı olarak geçen Binyılın Meydan Okuması tatbikatının hedefini yapıldığı tarih ve hedef ülkenin özellikleri belirliyordu. Tatbikat Türkiye\’nin tüm dünya tarafından tanındığı Lozan Antlaşması\’nın 79 yıldönümünde, yani 24 Temmuz\’da başlamıştı. Davetli ülkeler arasında Türkiye de yoktu.

http://ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=12303&Itemid=4

Leave a Comment