\”TSK\’ya Suikast\”ın Perde Arkası

\"\"Özel Kuvvetler\’de \”Barnabas İncil\’i\” mi Aranıyor?

Bir devletin en değerli silahlarından biri Özel Kuvvetleri\’dir. Her ülkede mevcut olan bu yapıların temel görevlerinden biri barışta veya savaşta, devletin ihtiyaç duyduğu operasyonlar çerçevesinde \”cephe gerisi\”ne sızarak, hedef hakkında bilgi toplamak , hedefi \”işaretlemek\” veya hedefi yoketmektir.

Özel Kuvvetler en hassas görevleri yapmalarına rağmen, eğitimleri ve emirleri altındaki en son imkanlar nedeni ile oransal olarak en az kaybı verirler. Onların ön hazırlığını yaptığı zeminlerde gerçekleşen \”çatışmalar\”da ise en ağır kayıpları ordu verir.

ABD örneğinde Cheney vakasında yaşandığı gibi, Özel Kuvvetlerin demokratik kontrol mekanizmalarının dışına çıkarak ülkesini beladan belaya taşıyacağı nasıl bir gerçekse; bu kuvvetler olmadan bir devletin içeride ve dışarıda politika yapma/uygulama gücünün büyük bir darbe yiyeceği de bir başka gerçektir.

\”Ergenekon\” operasyonunda sıra işte bu Özel Kuvvetler\’e geldi.

Ve bu Özel Kuvvetler\’i işaretleyen, \”Ergenekon\” operasyonun medya ayağının özel kuvvetlerinden Habertürk\’ oldu.

\”Ergenekon\” davasının bir parçası olduğu \”Ergenekon Operasyonu\” \’nun medya ayağında Zaman, Yenişafak, Taraf, Vakit, Bugün gibi gazetelerin üstlendikleri rol malumunuz. Her gün bir polis bülteni olarak çıkan bu yayınlar oluşan kamuoyu sempatisini de/antipatisini de üzerlerine çekme rolünü de üstlenmiş durumdalar. Onlar \”Ergenekon Operasyonu\”nun ordusu.

Fakat HaberTürk gibi yayınlar, Ergenekon Operasyonu\’nun özel kuvveti gibi davranıp, vitrine çıkmadan, saha arkasında çok özel işaretlemeler yapıyorlar. Onların yaptığı işaretlemeler sonrasında, \”Ergenekon Operasyonu\”nun orduları bu hedefler üzerine salınıyor. Onlar ise etliye sütlüye bulaşmadan, hiç bir damga yemeden yayın hayatlarını sürdürüyorlar.

Haber Türk\’ün Özel Kuvvetler\’i işaretlemesi 15 Kasım Pazar günü gerçekleşti.

Bu tarihte Haber Türk yayın akışında standart olmayan bir Özel Program yayınladı. Haber Türk Özel programı başlığı altında.

Kanalın bilinmeyen fakat \”güzel\” yüzlerinden biri tarafından sunulan bu programın konukları Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Ömer Faruk Harman ve araştırmacı Müfit Yüksel idi.

Programa telefonla katılan bir konuk daha vardı : Aydoğan Vatandaş takma adını kullanan ve her dönem ordu içindeki ekol çatışmalarındaki bilgi sızdırmaları takip etmek adına izlenmesi gereken bir isim olan araştırmacı-yazar Aydoğan Kılıç.

Programın konusu ; İsa\’ya getirdiği farklı yaklaşım nedeni ile Hristiyan teolojisi ve bağlı olduğu kurumları yıkacağı öne sürülen Barnabas İncili idi.

Aydoğan Vatandaş\’ın bu konuda yazdığı kitaptan yola çıkılarak yapılan tartışmada kayıp olan Barnabas İncil\’inin içeriği üzerinde konuşulduktan sonra, \”sadede\” gelindi ve bu kayıp İncil\’in Genelkurmay bünyesinde saklandığı iddiası ekrana taşındı.

Programda dile getirilen iddialara göre; Barnabas İncil\’i 1983\’ün başında Hakkari civarında çobanlar tarafından bulunmuş, bir dizi olay sonrasında Genelkurmay\’ın eline geçmiş ve onlar tarafından saklanmaya başlamıştı.

KKTC\’de Kutlu Adalı cinayetine kadar bir çok cinayet; bu İncil\’in ortaya çıkarılmasına yönelik çabalarla bağdaştırıldı.

İddialara göre Türkiye\’yi ziyaret eden ABD eski başkanlarından Carter; bu ziyareti sırasında Barnabas İncil\’i incelemek isteyince, Genelkurmay bu İncil\’i daha da özel bir korumaya aldı.

Haber Türk\’ün; durup dururken, Barnabas İncil\’i ve Özel Kuvvetler\’i yanyana getirdiği bu özel programda önemli bir ayrıntı programı yönlendirenlerin niyetini açığa çıkaran cinstendi.

Program sırasınca hiç bir katılımcı Özel Kuvvetler ismini sarfetmedi ve adres olarak Genelkurmay\’ı verdi. Fakat nedense; Haber Türk, konuşmacılardan hiç biri Özel Kuvvetler ismini sarfetmediği halde , yayının altına şöyle bir ibare yerleştirdi:

\”Özel Harp\’te mi Muhafaza Ediliyor?\”

Yayıncı terminolojsinde cg(character generator – kaje) olarak bilinen bu altyazı, hiç bir konuşmacının ağzından çıkmadığı halde ekrana getirildi. Anlaşılan bu \”kaje\” çoktan hazırdı ve en uygun anda yerleştirildi.

\”Ergenekon Operasyonu\”nun özel kuvvetlerinden Haber Türk, Özel Kuvvetler\’i ilk işaretleyen ekip oldu.

Daha sonra malumunuz olduğu üzere Çukurambar operasyonu yaşandı. Şemdinli olayından sonra, birileri Genelkurmay\’ı ustaca ikinci kez tuzağa çekti ve bu tuzak sonrasında hep beraber seyrettiğimiz olaylar serisi başlatılmış oldu.

Şu anda birileri Özel Kuvvetler\’in kozmik kasalarında bir şeyler arıyor.

Aradıkları gerçekten Barnabas İncil\’i mi; yoksa \”Barnabas İncili\” ifadesi ile kodlanan bir başka kozmik hazine mi sorusunu belki asla bilemeyeceğiz.

Fakat net olarak şunu tahlil edebiliriz ki :

Özel Kuvvetler\’i Haber Türk gibi özel medya kuvvetleri aracılığı işaretleyenler için Bülent Arınç sadece bir araç ve onların aklındaki hedef başka.

\”Barnabas İncili\” bu nitelikli çabanın ya nesnesi, ya da sembolü.

Leave a Comment